DRAGI NAŠI JEDINSTVENI I POSEBNI MATURANTI,

U protekle četiri godine vi ste bili naša porodica, naša djeca!

Da ste posebni i jedinstveni potvrđuje i činjenica da ste zajedno sa profesorima uspješno stekli nove vještine digitalnog i on-line učenja, te postali prvi maturanti učenja na daljinu. Družili smo se uz knjigu, učili zajedno, vi od nas – mi od vas, zajedno slavili vaše i naše rođendane, punoljetstva, položene vozačke ispite, osvojene nagrade, školske i sportske uspjehe!
Pored učenja, zajedno smo putovali, uz pjesmu i radost upoznavali drugačije kulture i tradicije, ljetovali, zimovali, dijelili “velike” i “male” životne i ljubavne tajne, trudili se da budemo uz vas, kao i vi uz nas, i kada se tugovalo i kada se veselilo!
Zahvaljujući povjerenju i uz podršku vas, vaših roditelja i porodica, trudili smo se da zajedno budemo dio najljepših uspomena u vašim godinama srednjoškolskog obrazovanja, rasta, razvoja i mladalačkih izazova!

Ponosimo se vama jer ste učeći napredovali i ostvarivali rezultate i zahvalni smo vam što ste svojom dobrotom, entuzijazmom, mladošću i ljepotom obasjali živote nas – vaših razrednika i profesora!

Svakodnevno ste svojom neukrotivom, pozitivnom energijom i šalama, oživljavali prostor vaše i naše škole!
Zahvalni smo vam što smo imali privilegiju da učestvujemo u vašem odrastanju i usmjeravanju da budete dobri i plemeniti ljudi, odani prijatelji, kompetentni i spremni da hrabro odgovorite svim izazovima koji vas čekaju na životnom putu!

Sa željom i nadom da naše druženje i prijateljstvo nastavljamo, vaš
Srednjoškolski centar “Gemit Apeiron”

20.maj 2020.g